Pythonskole

Astronomi og fotometri

Lær å lese data fra store astronomiske teleskoper i FITS-formatet, hvordan lage fargesprakende bilder og gjøre enkle fotometriske målinger av lys fra variable stjerner. 

Om kurset

Alle digitale bilder er i bunn og grunn tall. Tall lagret ved hjelp av en stor matrise med lysfølsomme halvlevere, ofte kalt digitale bildebrikker. Når motivene vi ser på er stjerner mot en mørk bakgrunn, og tallene lagret i hver piksel ganske enkelt angir antall fotoner som har truffet bildebrikken, er det bokstavelig talt ingen grenser for hvor stort læringspotensialet eller begeistringen for oppgaven kan bli. Og man kan huke av for å ha jobbet med ekte vitenskapelige data. 

Kurset er tredelt, og gir grundig innføring i alle nye konsepter som blir brukt i kodene. Kodene i seg selv er korte, og noe enhver lærer og elev vil raskt kunne endre og tilpasse til egne formål. Ønsker du å gjøre mer innen bildebehandling, kan man også legge til flere avanserte filtre på egenhånd gjennom koding i Python. 

Med dette emnet anbefales halv- eller heldagskurs. 

Få hjelp til å ...

Intro

3 000 kr 2550 kr per kurs
  • Varighet: 1,5 timer
  • Tilbys fysisk eller digital
  • Opp til 15 deltakere

Heldags

15 900 kr 13515 kr per kurs
  • Varighet: 7 timer
  • Tilbys kun fysisk
  • Opp til 15 deltakere

Mer informasjon / Bestill

Fyll ut skjema til høyre, så tar vi kontakt med deg så raskt vi har mottatt din henvendelse. 

programmer, computer, code-4709802.jpg

Takk for din bestilling!

Vi kontakter deg så snart vi har lest din bestilling. Om du er på jakt etter inspirasjon til hva det kurset du ønsker skal handle om, kan du se vår YouTube-kanal.

Om du blir utålmodig eller har travelt med å få bekreftet din bestilling, kontakt oss på 93024034 eller kontakt@pythonskole.no.

Vennlig hilsen Vegard & Co